yandex

Su Deposu Seçimi Nasıl Yapılır?

Su Deposu Seçimi Nasıl Yapılır?

Kapasite: Su depolama söz konusu olduğunda, göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey su deposunun kapasitesidir. İçme suyu, yemek pişirme, temizlik ve yıkanma gibi tüm günlük ihtiyaçlar için kullanım suyu miktarı ve kişi sayısına bağlıdır. 4 kişilik tipik bir aile günde yaklaşık 1000 litreye ihtiyaç duyar. Yüzlerce insanın yaşadığı büyük yapılar ise daha büyük tonajlı polietilen su depolarını tercih etmelidir. 100 litreden 20000 litreye kadar polietilen su depolarımız 500 tona kadar da farklı su depolarımız için Santaş su depoları satış yetkilisine danışınız.

Renk: Su depolama sistemleri söz konusu olduğunda renk, yosun oluşumunun önlenmesinde önemli bir rol oynar. Işıæğın tankın içine girmesini ve yosun oluşumuna neden olmasını önlemek için tankta koyu renkli opak bir tabaka olması önemlidir. Bu nedenle çift katmanlı ve üç katmanlı polietilen su depolarımızı tercih edebilirsiniz.

Dayanıklılık: Bir su deposunun seçiminde önemli bir etkendir. Dış ortam sıcaklık değişimleri, hayvan saldırılarına, suyun iç basıncına ve diğer faktörlere dayanabilmesi için su deposunun sağlam ve güçlü olması gerekir. Tankın malzemesi, mukavemet sağlayan ve mevcut tehditlere dayanabilen ve sızıntıları önleyen yüksek yoğunluklu orjinal lineer polietilen olmalıdır. 

Katman Sayısı: Birden fazla katmanı bulunan plastik su depolama tankının her katmanı farklı bir amaca hizmet eder 3 katmanlı polietilen bir su deposunda iç katman beyaz renk içme suyuna uygunluğu, orta koyu gri katman mukavemeti, dış UV korumalı katman ise dayanıklılık ve sıcak soğuk iklim değişimlerine karşı direnç sağlar.

Kurulum: Tankınızın konulduğu zemin su basıncını etkiler ve bu da su akışını doğrudan etkileyebilir. Havai tanklar günlük su ihtiyacının karşılanmasına hizmet eder. Öte yandan, yeraltı tankları ve zemin seviyesine yerleştirilen tanklar, su sıkıntısı durumunda acil su depolamasına olanak tanır. 

Kullanım Süresi: Daha iyi kalite daha uzun süreli güvenli depolama hizmeti demektir. Kullanım talimatlarına uyulması durumunda ve en önemli konu olan depoların ömründeki en etkili faktör olan eğimsiz düz beton zemin kullanımlarında depolarınızı uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Fiyat: Piyasadaki farklı su deposu tedarikçileri tarafından sunulan fiyatları karşılaştırırken lütfen özelliklerini de iyice öğrenin (kullanılan hammaddenin orjinalliği, kullanılan depo kalıpların eski/yeni olması, su deposunun ölçüleri ile birlikte su alma kapasitesinin hesabı, deponun kaç katmanlı olduğu, güneş ışınlarını geçirip geçirmediği) ve ardından satın almaya karar verin. Satın alırken kaliteden ödün vermeyin çünkü kalite ucuza satın alınamaz. Sadece ucuz olması nedeniyle tercih sebebi olmadığı sürece su depolarınızı on yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Ultraviyole (UV) koruması: Güneş ışığında UV radyasyonuna uzun süre maruz kalmak, korumasız su tanklarının çatlamasına, kırılmasına ve patlamasına neden olur. Ayrıca su deposunun fiziksel özelliklerini etkileyerek renk değişimine ve mukavemet kaybına neden olur. Tankın üretimi sırasında polietilen reçineye UV stabilizatörleri eklendiğinde plastik yapı UV radyasyonunun etkilerinden korunur ve bu da tankın dayanıklılığını artırır.

• Su deposu seçiminde izlenmesi gereken etkenler, su deposunun kullanım amacı ve deponun nereye konulacağıdır.

• İçme sularının depolanmasında en hijyenik ve ekonomik depolama yöntemi polietilendir. Polietilen su depolarımız, çift katmanlı ve üç katmanlı üretim teknoloji avantajıyla güneş ışınlarını içerisine almadığından yosun ve koku yapmaz.

• Polietilen depolar, genellikle dış ortam koşullarında bulunduğundan uzun ömürlü kullanımlar için UV katkısı gereklidir. Depolarımızın son katmanları her zaman UV stabilizanlıdır.

  • Kimyasal madde depolamada seçilecek deponun malzemesi depolanacak olan kimyasala uygun olmalıdır. Polietilen depolar, içerisinde stoklanan malzeme ile etkileşime girmediğinden kimyasal kullanımları için uygundur. Konulacak malzemeye göre özel üretim imkanı sağlar.

• Kapı girişi dar yere konumlandırılacak olan depolarda ya dikey tip dar 1000 litre polietilen depolarımız kullanılmalı ya da modüler sistem kullanılmalıdır. Modüler depolarda hazır elektro pre galvaniz, sıcak daldırma galvaniz, 304 kalite krom, 316 kalite krom ve GRP depolardan bütçenize ve kullanım amacınıza göre tercih edebilirsiniz.

• Yeraltı yağmur suyu, çatı oluk suyu, atık su, fosseptik gibi kullanımlarınız için özel üretim yeraltı polietilen depolarımızı ya da fiber yeraltı tanklarımızı tercih edebilirsiniz.

• Kullanım suyu, içme suyu, yangın suyu deposu, foseptik atık suları ya da kimyasalın cinsine göre su depolarımız arasından polietilen, modüler, şişme, kompozit ya da fiber depolarımızı değerlendirebilirsiniz.

• Depo içinin temizlenebilir olması, depo mukavemetinin uzun olması, kaç litre ya da tonajın kullanım için yeterli olacağı gibi faktörler de depo seçimi için oldukça önemlidir.

 



 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU