yandex

Hindistan Cevizi Yetiştiriciliği

Hindistan Cevizi Yetiştiriciliği

   Hindistan cevizi, tropik ülkelerde yetişen sıra dışı bir bitkidir. İnce uzun yaprakları ile Hindistan cevizi ağacının görünümü çok şıktır ve bu ağaç birçoğumuz için tatilin, güneşin, yazın beyaz kumsalların ve mavi denizin simgesidir.

   Hindistan cevizi ağacı yetiştirmenin en güzel yöntemi, önceden çimlenmiş bir Hindistan cevizini bahçe eşyaları satan bir dükkândan almaktır. Küçük fidesi olan Hindistan cevizini toprağına ekin. Bu toprak, bahçe ya da yapı malzemeleri satan marketlerde bulunabilen özel bir topraktır ve bu bitki için idealdir. Aydınlık bir yere ekilip düzenli sulanarak ve dikkatli şekilde bakılarak, çimlenmiş Hindistan cevizi harika bir ağaca dönüşebilir.

   Diğer bir yöntem ise Hindistan cevizi almak ve dış kısımlarını çıkarmaktır. Soyulan meyvenin üzerine sıcak su dökün ve cevizin yarısını su ile kaplayın. Cevizi ılık bir yere koyun ve orada bırakın, hep sıcakta olsun. Az bir şansla bitki yaklaşık iki ay içinde çimlenecektir. Sonra da toprağa ekilebilir. Cevizin sadece alt kısmının yarısı toprağa girmeli. Bu toprak Kokohum toprağı olmalı. Yine aydınlık bir yere ekilip düzenli sulanarak ve dikkatli bakılarak, çimlenmiş Hindistan cevizi harika bir ağaca dönüşebilir.

   Hindistan cevizi ağacı, her mevsimde  sıcak hava ister. Kışın bile hem ısı hem de nem çok yüksek olmalıdır. Eğer yaprakların her iki yanına su sıkarsanız, odanın nemi artacaktır. Mayıs ayından Eylül’e kadar, ağaç bolca sulanmalıdır- ancak bitki su içinde kalmamalıdır. Ekim ayından sonra su miktarı azaltılabilir. İlkbahardan itibaren Hindistan cevizinin sıvı gübre ile gübrelenmesi gerekir. Eğer Hindistan cevizinizi yıllarca yaşatmak istiyorsanız her iki yılda bir saksısını değiştirin. Yeni saksıya koyarken cevizin yarısının topraktan çıkmasına dikkat edin böylelikle saksıdaki kökler için yeterli alan olur. İçeride yetişen Hindistan cevizleri yaklaşık 1,5 metre boya ulaşır.



 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU