yandex

Sıcak Daldırma Galvaniz

Sıcak Daldırma Galvaniz

Demir ve çelik inşaattan enerjiye tarım ve hayvancılıktan ulaşıma kadar birçok sektörün kullandığı temel bir üründür. Sanayi devrimiyle başlayan demir ve çeliğe olan talep 1990’ lı yıllardan sonra giderek artmaktadır. Çelik, en yaygın kullanım alanı metal alaşımıdır. İklim koşullarına bağlı korozif etkilerle deformasyonlar olan malzemeler hurdaya ayrılmak zorunda kalmaktadır. Demir çelik ürünlerinin bu şekilde kullanışsız olması hem milli ekonomiye zarar vermekte hem de çevresel etkilere neden olmaktadır.

Sıcak Daldırma Galvaniz Ne İşe Yarar?

Bu nedenle çevre dostu ve düşük maliyetli yöntem bir yöntemle korunmaları gerekli ve önemlidir. Boya ve bitüm kaplamalar bazen tercih edilmektedir. Ancak düzenli bakım ihtiyacı nedeniyle uzun ömürlü olmayışı ve maliyeti nedeniyle istenmemektedir. Bunun yerine metalik bir kaplama yöntemi olan sıcak daldırma galvaniz daha iyi bir çözüm sağlamaktadır.

Sıcak Daldırma Galvanizin Avantajları

Doğada tamamen çözünen çevre dostu bir malzeme olmasından küresel ısınmaya engel olunmasına yardımcı olur.

Uzun süreler boyunca bakım ve onarım gerektirmez.

Uygulanan yüzeylerde mukavemeti arttırır.

Hızlı ve pratik bir kaplama yöntemidir.

Tüm detay noktalarının, boya kaplama ile erişilemeyen bölgelerin eşit şekilde kaplanmasını sağlar.

Aşınma, ezilme, kırılma ve çizilmeye karşı kaplanan malzemeleri korur.

Sıcak Daldırma Galvaniz Kullanım Alanları

İçme suyu, kullanım suyu, yağmur sularının depolanmasında, arıtılmış su ve yangın suyu için depolama ekipmanı olarak sıcak daldırma galvanizli su depoları madencilik, konutlarda, oteller, ofis binaları, okullar, restoranlarda yedek su ihtiyacını karşılayabilmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Endüstriyel sanayi tesislerinde, ulusal savunma projelerinde, soğutma ve ısıtma sistemlerinde yoğuşma suyu depolamalarında sıcak daldırma galvaniz su depoları kullanılmaktadır.

Yapı inşaat sektörü; Modüler su depoları, çatı kapakları, merdivenler, merdiven korkulukları, iskele, silindirik su depoları, çelik havuzlar, kablo kanalları, cıvata, vida ve somun gibi bağlantı elemanları, boyler gibi kazanlar, hidrofor ve küresel tankları, köprü, tünel ve yeraltı yapı destek elemanlarında kullanılır.

Ulaşım sektörü; otoyol bariyerleri, demiryolları rayları, uçak parçalarında kullanılır.

Tarım sektörü; sulama ekipmanları, çelik besi çiftlikleri yapılarında, sera direklerinin imalatlarında kullanılır.

Enerji sektörü; nakil hatları, rüzgar panellerinde kullanılır.

Çatı sektörü; hafif çelik yapılar, prefabrik yapılar, hangar yapı kaplamalarında kullanılır.

Kent mobilyalarında; çelik teller, tel çitler, banklar, çöp konteynerleri ve kutuları, reklam tabelaları, aydınlatma direkleri

Gıda sektörü; dondurucu ekipmanları, soğutma dolapları, kesme makinaları, yiyecek üretim ve stok silolarında kullanılır.

Sıcak Daldırma Galvaniz Prosesi

Sıcak daldırma galvaniz kısaca; demir veya çeliğin 450 °C de sıvı çinko havuzuna daldırılarak çinkolanması işlemidir. Bariyer koruma olarak ifade edilen bu proses; yüzeyde bulunan çinko metali, atmosferik koşullardan ayırır. Çinko oksit oluşumundan sonra (karbondioksit) ile etkileşime geçerek çinko karbonat etkisi oluşturarak yüzeyi korur. Ancak film yüzeyinde kaplanan çinko oksit geçen zaman içinde giderek tükenir.

Sıcak Daldırma Galvaniz Koruması

Nemin çeliğe ulaşmasını engelleyen sistem ise katolik korumadır. Çizilen veya kesilen yüzeylerdeki çinkonun çelik üzerinden uzaklaşması sonucu işe yarar. Çizik olsa dahi çiziğin etrafındaki çinko elementleri atmosferik koşullarla mücadele ederek pasa engel olur. Bu etki de zaman içerisinde çinko oranının bitmesi sonucunda tükenir.

Atmosferik koşullar, kullanım şartları ve kaplama kalınlığı kullanım koşullarını etkileyen unsurlardır. Örneğin denize yakın bölgelerde korozyon etkileri daha çok görülür ve sıcak daldırma galvaniz modüler su depolarına zarar vererek paslanmalarına neden olur. Ya da endüstriyel fabrikalardaki asit kimyasal maddelerin ortamda oluşturduğu oksidasyon sonucunda bir süre sonra sıcak daldırma modüler su depoları üzerinde paslanma etkileri görülmektedir.

Modüler Su Depolarında Sıcak Daldırma Galvanizleme İşlemi

Daldırma havuzuna gelen modüller askılanır.

Yağ alma havuzlarında modüller, yağ ve tozlarından arındırılırak temizleme işleminden geçirilir.

%16-20 Hidroklorik Asit havuzlarına daldırılan modüller kir ve paslarından arındırılarak durulama işlemine hazırlanır. Panel üzerinde pas olmasa dahi  galvaniz için aktifleşebilmesi için asit banyosuna daldırılması gereklidir.

Durulama işleminden geçen modüller, bir ön kaplama işlemi olan flaks kaplama işlemine tabi tutulur. Burada, modül yüzeyinde daha iyi yapışma sağlanabilmesi için ortalama 60 °C sıcaklıkta %30 NH4CI-ZN  ' den oluşan flaks havuzuna daldırılması gereklidir.

Kurutulan modüller galvaniz kaplamaya uygun hale gelir.

Tüm ön hazırlıkların bitmesinin ardından, tam yüzeyi kusursuzca sarabilmesi için yüksek derecedeki özel alaşımlı erimiş çinko havuzlarına daldırılan modüller artık sıcak daldırma galvaniz kaplanmış olur.

Galvanizlenen paneller soğumak üzere askıda bekletilir ya da zaman yoksa gerekirse su ile soğutulur.

Sonuç olarak modüler su deposu panelleri mikron derecesinde ölçülebilen, birçok atmosferik ortamdaki korozyon önleyici, pas engelleyici zırh ile kaplanarak sıcak daldırma galvaniz su deposunun kurulumuna hazır hale gelir.

Sıcak Daldırma Galvaniz Modüler Su Deposu Ölçüleri

Erimiş çinko havuzuna daldırılarak elde edilen saclar, soğuduktan sonra plaka halinde modüler depo üretim tesisine gelir. Burada soğuk presler yardımıyla kalıplarımıza uygun biçimde şekillendirilerek sıcak daldırma galvaniz modülleri elde edilir. Her bir tam modül ölçüsü 1,08 metre şeklinde kübiktir. Yarım modül ise 0,54 metre imal edilir. Civata, pul ve somunlar yardımıyla birleştirilerek kurulan modüllerin ihtiyaca uygun litrelerde ve konulacak alanın ölçüsüne göre statik yük hesabı ile kalınlıkları belirlenir.

Sıcak Daldırma Galvaniz Modüler Su Deposu Fiyatları

Galvanizli prizmatik su tankı fiyatlarının belirlenmesindeki faktörler şu şekilde sıralanabilir.

Sac kalınlıkları; 1 mm ile 5 mm arasında uygun litrelerde ve alan ölçüsüne göre hesaplanarak seçilmektedir. Bu kalınlıklar resmi kurum ve kuruluşları için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenmiştir. Özel işlerde ilgili kalınlıklar düşürülerek maliyet düşürülebilmektedir. Ancak maliyet düşürmek için de statik yük hesabı göz ardı edilmemelidir. Çünkü bu tür durumlarda depolarda kırılma, bükülme, tavan çökmesi gibi deformasyonlar görülmektedir.

Modül dizaynı; Modüler bir su deposu ne kadar kübik olursa o kadar ekonomik fiyatlandırılır. Yarım modüller ile kurulan depolar çok daha yüksek maliyetlidir.

Bağlantı elemanları; cıvata, pul ve somun gibi zorunlu kullanılması gerekli birleştirme unsurlarıdır.

Nakliye; Sıcak daldırma galvaniz modüler su depoları montaj sahalarına paneller halinde sevk edilir. Şehir dışındaki belde ve köy gibi yerler maliyetleri oldukça yükseltebilmektedir.

Conta; Özel ölçü genişliklerinde kesilen EPDM su yalıtım contaları kullanıldığından modüler depo fiyatlarını etkilemektedir.

İşçilik; Ülkemizde yaşanılan teknik eleman problemleri nedeniyle bilgili personel çalıştırabilmek için maliyetler bu doğrultuda yapılmaktadır.

Sızdırmazlık; Modüler depo kurulumu sonrası emniyet olarak sigorta görevi üstlenen mastik kullanımı da modüler su deposu hesabına dahil olmaktadır.

Sıcak daldırma galvanizli modüler su depolarımıza en ekonomik ve en kaliteli şekilde sahip olabilmek için ihtiyaçlarınıza uygun olan litreyi ve kurulum alanının ölçüsünü belirterek kullanım amacınıza uygun olan uzun ömürlü modüler su depoları için Santaş satış ekibimizden destek alabilirsiniz.

Sıcak Daldırma Galvaniz fiyatları hakkında detaylı bilgi için 0850 532 72 15 bizi arayabilirsiniz ya da bu formu doldurmanız durumunda biz sizi arayabiliriz
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU