yandex

Modüler Su Deposu

Modüler Su Deposu

Modeler Su Deposu Nedir?

Modüler depolar, soğuk çekme yöntemi ile güçlendirilerek oluşturulan levhaların kurulum yerine yüksek basınçlı preslerde özel kalıp ile şekillendirilmesi ve montaj yerinde kaynak yapılmadan cıvata ile birleştirilmesi imal edilen modüllerdir. 

Modüler Su Deposunda Sızdırmazlık Nasıl Sağlanır?

Modüler depoları oluşturan paneller arasındaki sızdırmazlık, depodaki sıvı tipine bağlı olarak seçilen özel kauçuk contalar ile sağlanmaktadır. Sızdırmazlık elemanları olarak genellikle EPDM malzeme kullanılır.

Modüler Su Deposu Avantajları 

  • Güçlendirilen modül paneller ile üretilen modüler su depoları, kaynaklı su depolarına göre daha ekonomik ve sağlamdır. 
  • EPDM contalar sayesinde sızdırmazlığı iyidir
  • Kolay kurulum ve montaj imkanı sağlar
  • Kolay temizlenir.
  • Uzman tarafından yapıldığından bakım gerektirmez
  • Kübik görünüme sahip olduğundan estetiktir.
  • Hafif ve sevki kolaydır.
  • Modüler olması nedeniyle her ortama göre şekillenebilir. En dar yerlerden parçalar halinde geçirilerek istenilen yere rahatlıkla monte edilebilir. Demonte olması sayesinde sökülebilir başka yere tekrar taşınıp kurulabilir ya da kapasitesi arttırılabilir.
  • Uzun ömürlü kullanım sağlar.
  • Sağlıklı ve hijyeniktir.
  • Montaj yerinde kaynak veya boya gerektirmez. 
  • Yüksek platformların üzerine konumlandırılabilir.

Modüler Su Depoları Hangi Amaçla Kullanılmaz?

Asit içeriklerin üretim ve depolanmasında,

Bazit içeriklerin üretim ve depolanmasında,

Tuzlu suların depolanmasında,

60 °C ve üzeri sıcak suların depolanmasında,

Kuyu sularının depolanmasında modüler depolar kullanılmamalıdır. Çünkü modüler bir yapıya sahip bu depoları birleştirirken kullanılan contalar, bu içeriklere dayanamaz ve aşınır. Bunun sonucu olarak da su sızdırmaları meydana gelir. Elektro galvaniz ve sıcak daldırma galvaniz depolar da bu tarz içerikler konulduğunda zamanla deformasyona uğrarken 304 paslanmaz çelik ve 316 paslanmaz çelik kalite krom depolar daha dayanıklıdır. Ancak belirtildiği gibi depo dayansa dahi contalar dayanamayacağından önerilmez. Contaların farklı versiyonları kullanılırsa özel imalat ile yapılabilir. Bu tür içerikler için Santaş modüler su deposu satış ekibinden destek alınız.

Modüler Su Deposu Kullanım Alanları

  • Mevcut binaların; üzerinde, bodrum katlarında, bahçelerinde, çatılarında, platforma kolayca monte edilir. 
  • İnşaat ve madencilik sahaları için su temininde
  • Isıtma sistemi yoğuşmasında kullanılır.
  • Ev, okul ve diğer binalar için içme suyu depolamak amacıyla kullanılır.
  • Sanayi atık su arıtma sistemlerinde kullanılır.
  • Soğutma sisteminde ve sirkülasyon sisteminde kullanılır.
  • Saf suların depolanmasında kullanılır
  • Endüstriyel tesislerde ve fabrikalarda kullanılır.
  • Otel ve restaurantlarda
  • Hastanelerde
  • Su idarelerinde içme suyu tesislerinde
  • Askeri tesislerde

İçme sularının, kullanım sularının, yangın sularının ve yağmur sularının depolanmasında modüler su depoları tercih edilmektedir.

 

Kubik Prizmatik Su Deposu Çeşitleri

Hazır (Elektro) Galvanizli, Sıcak Daldırma Galvanizli, Krom (304 Kalite Çelik), Krom (316 Kalite Çelik) ve GRP (SMC) olmak üzere 5 (beş) çeşit vardır.

Sıcak Daldırma Galvaniz; Standart sacların Yapısı gereği oksijene yönelimi dolayısı ile korozyon etkileri görülür ve fiziksel yapılarında paslanma ve çürümeler görülür. Bu etkinin çözülmesinin en etkili yolu Sıcak Daldırma Galvanizleme uygulamasıdır. Yaklaşık %18-20’lik konsantrasyona sahip Hidroklorik asit havuzunda bekletilerek Yüzeyi yağlarından ve tozlarından arındırılmış galvanizlemeye uygun haline getirilen demir ve çelik ürünlerinin ergimis çinko havuzlarına daldırılması ile oluşan difüzyon sonucu meydana gelen metalik tepkime ile oluşur. Metalin aslı yüzeyi olmasa dahi HCl havuzuna daldırılması galvaniz için aktifleşmesi için önemlidir. 

Krom; AISI304 kalite paslanmaz sac kullanılarak imal edilen modüler su depolarıdır. Müşteriden gelen talebe göre AISI316 paslanmaz saclardan da imal edilebilir. İçme suyu tüzüğüne uygun bir depo türüdür. Aralarındaki fark ise krom (Cr) ve Nikel (Ni) oranlarına göre değişmektedir. Ayrıca 316 kalitede bulunan Molibden (Mo) elementi içeriğidir.

GRP; Kırpık cam elyaf ve polyester reçineden imal edilen içilebilir su belgesine (WRAS) sahip pürüzsüz modüllerdir. GRP UV dayanıma sahip sağlam ve uzun ömürlüdür. GRP modüler su depolarını diğerlerinden ayıran özellik farklı şekillerde yapıda kuruluma uygundur. Yani yalnızca kübik olarak değil örneğin klona göre L biçiminde ya da U biçiminde kurulum imkanı sunar. 

Modüler Su Deposu Boyut ve Çeşitleri

Ölçü tablosu eklenecek tek katlı çift katlı üç katlı depoların ölçüleri

Modüler Su Depolarında Seviye Göstergesi

Seviye göstergesi şeffaf hortumlu seviye göstergesi, raylı halatlı seviye göstergesi, şamandralı seviye kadranı gibi mekanik seçeneklerin yanısıra otomatik kontrol sistemlerine uygun elektronik transmitter ve seviye şalterleri ile seviye takibi ve kontrolü yapılmaktadır. Manyetik seviye göstergeleri de yine modüler su depolarının L boyuna uygun şekilde belirlenmektedir.

Modüler Su Deposu Kaide Türleri

Depo Kaidesi atılmadan önce deponun etrafından montaj yapılabilmesi için en az 60 cm boşluk bırakılmalıdır. Su Deposu kaidesi 3 şekilde atılabilir; 

1) Beton Kaide; Bu kaide hazırlanırken depo ebatlarında genişlik ve uzunluk ölçüleri depo ebatlarına göre ve ilgili tonaja uygun olarak zeminden minimum 5 cm yüksekliğinde dökülmelidir.

2) Plastik Kaide; Düz bir zemin hazırlandıktan sonra plastik kaideler depo ebatlarına göre zemine yerleştirilir. Plastik kaideler birbirleri ile geçmeli olup, modüler bir sistemdir. Plastik kaidenin bir parça ölçüsü 54 x 54 cm şeklindedir)

3) Çelik Konstrüksiyon; Kaide için minimum NPU 120 demir hazırlanmalı ve ortasının yükü taşıyacak şekilde alttan desteklenmesi gerekmektedir.

Modüler Su Deposu Montajı Nasıl Yapılır?

Depo tasarımları, modüler deponun konumlandırılacağı alanın büyüklüğüne, ölçülerine ve gerekli ihtiyaçtaki litre/ tonaja bağlı seçilir. Dar alanlarda çok katlı depo statik hesabı yapılır. Modüler depolar modül modül olduğundan kapı eşiği, merdiven ve asansör gibi dar yerlerden geçebilecek şekildedir. Prizmatik paneller, iç gergiler ile sabitlenir. Genellikle tavanı ve tabanı içten flanşlı, yan panelleri ise dıştan flanşlı olarak birleştirilir.

Depo Montajı Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar

Deponun konulacağı zemin, su deposunun ve içerisindeki su ağırlığına dayanabilecek ve yük altında zarar görmeyecek yapıda olmalıdır. Depo kenarlarında ve üstünde görünen kadar boşluklar bırakılmalıdır. Bu boşluklar montaj esnasında civataların sıkılabilmesi ve aynı zamanda periyodik bakım için gereklidir.

Modüler Su Deposu Saç Kalınlıkları

Malzeme kalınlığı basınç standart olarak tarafımızdan seçilmektedir. Ancak müşteri talebine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı poz uygunluğuna göre 1 mm ile 5 mm arasındadır. Paneller kalınlık durumuna göre farklı kalıplarda basılırlar.

Modüler Su Deposu Panel Ölçüleri

Modüler su depolarının tavan ve tabanı düz plaka saclardan, yan modülleri ise preslerde form verilmis saclardan imal edilmektedir. 

Hazır Galvaniz, Sıcak Daldırma Galvaniz, 304 ve 316 kalite krom çelik depolarımız 1,08 m x 1,08 m şeklinde paneller ve ihtiyaca göre 0,54 m x 1,08 m yarım modül panel şeklindedir.

Modüler Su Depoları Aksesuar ve Yan Parçaları

  • Seviye göstergesi
  • Su giriş maşonu
  • Su çıkış nipeli 
  • Depo üst kapağı 
  • Taşma nipeli
  • Boşaltma maşonu 
  • Tırmanma merdiveni bulunmaktadır.

Modüler Su Depolarında Saklanmayacak Ürünler Nelerdir?

Kimyasallar, mazot ve benzin, deniz SUYU, atık yağlar, uçak benzini, adblue

Modüler Su Deposlarında Termosplastik Kaplama Nedir? 

Metal yüzeyini korozyondan ve oksidasyondan koruyan galvaniz ve astar gerektirmeden çok iyi koruyan bir ürün olan termoplastik kaplama metallere çok iyi yapışır. Isı ile eriyerek kaplanacak olan yüzeyi saran soğuduğunda form değiştirip kimyasal ve mekanik dayanımı artan bir üründür.

Modüler Su Depolarında Termosplastik Kaplama Nasıl Uygulanır?

Termoplastik kaplama fabrikasyon ortamda alev tabancasıyla uygulanmaktadır. Ancak nadiren de olsa yerinde uygulamalar yapılmaktadır.

Modüler Su Deposlarında Termosplastik Kaplamanın Avantajları

Kimyasal madde direnci (her kimyasal yoğunluğu ve derişimi için farklılık gösterdiğinden lütfen SANTAŞ su depoları satış yetkilisine danışınız)

  • Tamir edilebilme özelliğine sahiptir.
  • Düşük sıcaklıklarda dahi yüksek esneklik ve koruma sağlar.
  • Darbelere dayanım yüzey oluşturur.
  • Dört mevsim uygulama yapılabilme ve kullanabilme imkanı sağlar.
  • Astar gerektirmeyen uygulama yapabilme imkanı sunar.
  • Kaynaklı bölgelerde bir ideal kaplamadır.
  • Üstün soyulma ve çatlama direncine sahiptir.
  • Tuzlu su ortamlarına deniz kenarlarındaki su depolarına karşı dayanım sağlar.

Termoplastik Kaplama Hangi Modüler Su Depolarında Kullanılır?

Termoplastik kaplama tüm modüler su depolarına kaplanabilir. Ancak 304 ve 316 kalite krom çelik modüler su depolarına ya da GRP modüler su deposuna kaplanması yalnızca maliyet oluşturacaktır. O nedenle genelde Hazır galvaniz ve sıcak daldırma galvanizli modüler su depolarında tercih edilmektedir. Termoplastik kaplanan depolar aynı zamanda içme suyuna da uygun hale gelmektedir. Bu nedenle iç dış komple kaplamaya bütçesi yetmeyen müşterilerimiz yalnızca depo iç yüzeyini kaplatarak hem içme suyuna elverişli hale getirip hem de korozif etkilerden depolarını korumaktadır.

Modüller Su Deposu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Paslanmaz Çelik Modüler Su Depolarında; özel talepler dışında, AISI 304 Kalite (CrNi 18/8) Paslanmaz Çelik sac kullanııldığını; 202 - 430 gibi düşük kalite sacların fiyatlarının da, Nikel oranlarıyla ile doğru orantılı olarak düşük olduğunu ve bu sebeple korozyana uğrama süresinin çok daha kısa olduğunu,

Sıcak Daldırma Galvaniz Kaplama Modüler Su Depolarında; ortalama 70 mikron kaplama kalınlığı varken, Hazır Galvaniz saclarda 7 mikron kaplama kalınlığı olduğunu; modüllerde Sıcak Daldırma Galvaniz Kaplama kullanırken, Taban ve Tavan Saclarında Hazır Galvaniz sac kullanılmaması gerektiğini,

Civataların Paslanmaz Çelik depolarda; A2-70, Sıcak Daldırma Galvaniz depolarda özel alaşımlı Galvaniz kaplamalı olması gerektiğini,

İkinci kalite sacların, yüzeylerinin çizik olduğunu ve bu sacların üzerindeki çiziklerin korozyana sebep olacağını,

Düşük Sac Kalınlıkları kullanılarak yapılan depoların modüllerinde şişme ve deformasyon; zaman içinde depolarda patlama riski olduğunu,

Yüksekliği 108 cm'den yüksek olan depolarda menhol ve temizlik Kapağı ile merdivenin deponuzda olması gerektiğini,

Tavan saclarında kullandığımız nefeslik apartlarının, depo içerisindeki nemi azaltmaya yardımcı olduğunu,

Depoların kurulduğu platformlarda taban sacı ile platform arasındaki yalıtkanlığı sağlamak için, özel yalıtım malzemesi kullandığımızı,

Modüler su depolarımızda, çift tarafı termoplastik kaplayarak, ürünü uzun yıllar boyunca korozif etkilerden koruyup (paslanma, çürüme) içme suyuna da uygun hale getirebileceğimizi,

Modüler su deposu seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli husus sacların tavan taban ve yan modüllerinin kalınlıklarıdır. Aldığınız 20 tonluk modüler prizmatik bir su deposunun 1,5 mm kalınlık olması ile 1,2 mm kalınlık olması arasında çok ciddi maliyet farkları çıkmaktadır. 

Diğer önemli bir husus ise deponun yüksekliğidir. Depo yüksekliği arttıkça panel sayısı ve modüllerin kalınlığı artmak zorundadır. Örneğin 2 katlı (1,08 m x 2,16 m x 2,16 m h) 5 tonluk bir modüler su deposunun fiyatı tek katlı (2,16 m x 2,16 m x 1,08 m h) bir modüler su deposunun fiyatından pahalıdır.

Modüler su deposu fiyat ve teklifi alırken bunları düşünerek değerlendirme yapmanız gerektiğini biliyor muydunuz?

modüler su deposu

Modüler Su Deposu fiyatları hakkında detaylı bilgi için 0850 532 72 15 bizi arayabilirsiniz ya da bu formu doldurmanız durumunda biz sizi arayabiliriz
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU