yandex

Polietilen

Polietilen

Polietilen Nedir? 

Polietilen, modern dünyada birçok sektörde yaygın olarak kullanılan esnek ve dayanıklı bir plastik türüdür. Polietilen hammaddenin özellikleri, kullanım alanları ve avantajları sayesinde endüstride vazgeçilmez bir yere sahiptir.

Polietilenin Özellikleri

Polietilen, yaygın olarak plastik üretiminde kullanılan petrol bazlı bir polimer hammaddedir. Yüksek yoğunluklu high density (HDPE) ve düşük yoğunluklu low density (LLDPE) olmak üzere iki ana hammadde şeklinde ayrılır.

Polietilenin Kullanım Alanları

Polietilen; ambalaj malzemelerinden inşaat sektörüne, otomotivden tıbbi ekipmanlara kadar birçok alanda kullanılır. Özellikle gıda ambalajında, su borularında, su depolarında ve elektrik kablolarında sıkça tercih edilir.

Polietilenin Avantajları

Polietilenin düşük maliyeti, kimyasal direnci, kolay işlenebilirliği, esnekliği ve dayanıklılığı sayesinde birçok alanda tercih edilen bir malzeme haline gelmiştir. Ayrıca, hafifliği sayesinde taşıma ve nakliye maliyetlerini de azaltmaktadır.

Polietilenin Geri Dönüşümü ve Sürdürülebilirlik

Polietilen, geri dönüştürülebilir bir malzemedir. Bu sayede, çevresel etkileri azaltmak ve sürdürülebilir bir gelecek için katkıda bulunmak mümkündür.

Polietilen, günümüzde birçok sektörde kullanılan vazgeçilmez bir malzemedir. Sürdürülebilir bir gelecek için geri dönüşümü ve doğru kullanımı ile çevresel etkilerini en aza indirmek mümkündür. Ancak bazı imalatlarda örneğin polietilen su deposunda geri dönüşüm ile depo üretmek deponun ömrünü kısaltacağı istenmez.

Polietilen ile Ne Yapılabilir?

Su depoları, salamura tankları, turşu ve şalgam depoları, adblue depoları, mazot depoları, tekne ve kanolar, yüzer iskele sistemleri, foseptik depoları, palet, silo kimyasal üretim depoları, buzağı kulübeleri ve sulukları, yol bariyerleri, köpek kulübeleri, park oyun grupları, dekoratif ürün grupları, tekstil ürün grupları,  tarım ilaçlama depoları, sağlık sektöründe tıbbi ekipmanlar, drenaj sistemleri, gıda saklama kapları, hırdavat ve saklama muhafazaları gibi akla gelen herşey rotasyonel kalıplama ile üretilebilmektedir. Çok küçük ürünler ise enjeksiyon yöntemi ile üretilmektedir.

Polietilen Depo

Polietilen depolar, bireysel ve kurumsal ihtiyaçlar ve endüstriyel kullanımlar için son yıllarda öne çıkan ve tercih edilen popüler bir su depolama çözümüdür.

Polietilen Su Deposu Özellikleri

Polietilen depolar, orijinal hammadde ile üretildiğinde oldukça esnek bir yapıdadır. Bu yapısı sayesinde mini darbelere ve sıcak ve soğuk hava genleşmelerine karşı dayanıklıdır.

UV katkısı sayesinde güneşin zararlı ve aşındırıcı ışınlarına karşı dirençli hale gelmesi sayesinde, dış mekanlarda da uzun süreli kullanım imkanı sağlar.

Dört mevsim şartlarında kullanıma uyumludur.

Monoblok tek parçadan oluştuğundan dolayı ayrılma gözlemlenmez.

Kimyasal maddelere, asitlere ve bazlara karşı doğal bir direnç gösterdiğinden dolayı iyi bir kimyasal depolama yöntemidir.

Kurulduktan sonra uzun yıllar boyunca bakım ve onarım ihtiyacı yoktur. Ancak 6 ayda 1 kez temizlik esnasında su deposunun durumu kontrol edilmelidir.

Hafifliği sayesinde tercih sebebi iken aynı zamanda nakliyesi de kolay ve ekonomiktir.

Standart üretim renklerinden tercih edilebilirken özel adetlerde renk seçenekleri ile kişiye/firmaya özel üretim imkanı sunar.

İhtiyaç olan kimyasal içerikteki yoğunluğuna göre kalınlaştırılabilir.

Araç taşımalarına özel olarak kalınlaştırılarak üretim imkanı vardır.

Hidrofor ve dalgıç pompalar ile entegre sistem halinde sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Polietilen depo dolduğunda iletilen suyun kesilmesi ve su eksildiğinde depoya su aktarılması için kullanılan mekanik ve elektronik şamandıralar ile sorunsuz bir şekilde çalışabilir.

Yağmur suyu biriktirme dönüşüm projelerine uyumludur.

Polietilen Su Deposu Kullanım Alanları

Polietilen depolar, geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Polietilen depolar kullanım suyu, içme suyu ve yangın suyu deposu olarak kullanılabilir.

Ev ve işyerlerinde (kafe, restaurant, otel ve okul gibi)

Apartman ve site yönetimlerinde,

Yağmur suyu toplamalarında,

Bahçe sulamalarında,

Tarımsal sulama arazilerinde,

Hobi bahçelerinde ve peyzaj uygulamalarında,

Besi çiftliklerinde, (alabalık üretim tesislerinde, tavuk gibi kümes hayvanları, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde)

Oto yıkama ve halı yıkama tesislerinde,

Su idarelerinin içme suyu ve arıtma tesislerinde,

Klorlama ve dozaj tesislerinde veya yüzme havuzu beslemelerinde,

Kimyasal maddelerin üretim ve stoklanmasında,

Kuru ve sıvı gıda maddelerinin saklanmasında,

Mazot ve adblue gibi ürünlerin depolanmasında,

Atık su ve foseptik içeriklerinin depolanmasında,

Acil eylem planlarında AFAD çadırlarında,

Kırsal yerleşim bölgelerinde prefabrik yapılarda,

Güneş enerji sistemlerinde soğuk suların depolanmasında

Güneş paneli yıkama ve temizleme sistemlerinde,

Yangın söndürme sistemlerinde,

Okul ve hastanelerde içme suyu ve kullanım sularında,

Endüstriyel tesisleri besleme hatlarında,

Madencilik ve inşaat gibi şantiye sahalarında polietilen depolar sıklıkla kullanılmaktadır.

Polietilen Su Deposu Avantajları

Polietilen, korozyona uğramaz, küflenmez ve paslanmaz.

Uzun yıllar boyunca kullanım imkanı sağlar, çürümez.

Yüksek sıcaklık değişikliklerine karşı dayanıklıdır.

Hafifliği sayesinde taşıma ve montaj süreçleri oldukça kolaydır.

Uzun ömürlü olmaları nedeniyle, polietilen depolar uzun vadede maliyet tasarrufu sağlar.

Çevre Dostu olan polietilen, geri dönüştürülebilir bir malzemedir. Bu da onu sürdürülebilir bir depolama çözümü yapar.

Polietilen depolar, modern depolama ihtiyaçları için ideal bir çözümdür.

Esneklik, dayanıklılık ve maliyet etkinliği ile hem bireysel hem de endüstriyel kullanımlar için mükemmel bir seçenektir.

Eğer uzun ömürlü, güvenilir ve ekonomik bir depolama çözümü arıyorsanız, polietilen depoları göz önünde bulundurmalısınız.

Polietilen Depo Model ve Çeşitleri

Polietilen depolar genellikle dikey, yatay, konik ve köşeli (dikdötgen, kare, karavan tipi olarak da ifade edilir) şekildedir. Bu depolarımız da üretim prosesisin değişikliğine göre tek katmanlı (beyaz, mavi), çift katmanlı (içi beyaz dışı mavi) ya da 3 katmanlı (içi beyaz ortası koyu gri ve dışı mavi) olarak değişmektedir.

Yeraltı ve yerüstü kullanımlara göre de ayrılmaktadır. Yeraltı uygulamaları için Santaş Su Depoları satış yetkilisine lütfen danışınız.

Polietilen Depo Fiyatları

Polietilen hammaddenin ülkemizde üretimi Petkim tarafında yapılmakta ancak üretim miktarı oldukça düşük olması nedeniyle talebi karşılamamaktadır. Bu nedenle farklı ülkelerden değişik kalitelerde polietilen hammadde ithal edilmektedir. Bu da polietilen üretiminde değişik fiyatların oluşmasında en temel maliyetlerden birisidir. Orijinal polietilen hammadde yerine geri dönüşüm hammadde kullanılması durumunda maliyetler neredeyse yarı yarıya düşmektedir. Yani aslında satın alan kişi ya da firmalar kaliteyi ve uzun ömürlülüğü gözardı etmesi durumunda yalnızca fiyata odaklanır. Bu da genelde deponun kısa ömürlü kullanım ile sonuçlanır. Bu nedenle bir su deposu satın alırken yalnızca polietilen deponun fiyatına odaklanılmamalıdır. Firmanın sektördeki geçmişi, yaptığı kaliteli işler ve referansları iyi araştırılmalıdır.

Polietilen depo fiyatlarını etkileyen diğer faktörler ise; su deposunun üretim kalıpları, üretim yapılan makineler (toz yapma, rotasyon ve şişirme, enjeksiyon gibi), doğru üretim sürelerinde pişirme, doğru sürelerde soğutma, natürel hammadde kullanmak yerine iyi pigment ile renklendirilmiş masterbatch granül kullanımı, polietilen deponun gerçek litrelerdeki hacimlere ve kilogramlara sahip olması, profesyonel işçilik ve düzenli iş takip uzman personelleri ve mühendis çalıştırma, satış sonrası destek gibi etkenler sayılabilmektedir.

Santaş su depoları, sektördeki kaliteli polietilen su depoları ile 2000 yılından beri hizmet veren su depolama sistemleri ile pazar lideri firmalardan biridir. Kaliteli ve en ekonomik polietilen su deposu fiyatları ile ilgili Santaş Su Depoları satış yetkilimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Polietilen Boyanabilir mi?

Polietilen, orijinal hammadde olarak natürel renktedir. Sonradan renklendirme istenirse masterbach ile renklendirilir. Ancak sonradan yüzeyinde normalde boya tutmaz. Polietilenlerin boyanabilmesi için birkaç husus vardır. Bunların en başında özel astar uygulamasıdır. Nemden, tozdan, yağdan iyice arındırılmış bir yüzey elde edildikten sonra polietilenin içerisine nüfus eden astar uygulaması yapıldıktan sonra polietilen boyanır.

Polietilenin Çevresel Etkileri Nelerdir?

Dünya üzerinde yılda 350 milyon ton kadar plastik üretilip tüketilmektedir. Ancak plastiklerin hiçbiri doğada kısa sürelerde kendi kendine yok olmaz. 2017 yılındaki bir araştırma bugüne kadar üretilen ömrünü tamamlayan plastiklerin yalnızca %9’u geri dönüştürülmüştür. Bu nedenle plastiklerin çok miktarda üretiminin doğaya ciddi etkileri bulunmaktadır. Gelecek nesillere daha temiz bir yaşam alanı bırakabilmek için satın alınmış polietilen ürünlerin kullanım sürelerinin uzaması önemlidir. Polietilen su depolarının doğru ve uzun ömürlü kullanımı ile ilgili kullanım talimatlarımızı inceleyebilirsiniz.

Polietilen fiyatları hakkında detaylı bilgi için 0850 532 72 15 bizi arayabilirsiniz ya da bu formu doldurmanız durumunda biz sizi arayabiliriz
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU