yandex

Yüzey Emiş Filtresi Nedir?

Yüzey Emiş Filtresi Nedir?

Filtresinin polietilen muhafazalı paslanmaz çelik, yüzen topunun ve bağlantı parçalarının polietilen emici hortumunun PVC ve kelepçesi paslanmaz çelik olan bir sistemden oluşmaktadır.

Su deposunun en üst yüzeyinde bulunan temiz suyun pompa yardımıyla çekilmesini sağlamaktadır.

Standart uygulamalarda emiş su deposunun altındadır. Fakat yüzey emiş filtresi sayesinde suyun yüzeye yakın yerinde emilmesi sağlanırken aynı zamanda top sayesinde sistemdeki hidrofor ya da pompanın tıkanması önlenir. 

Yüzey Emiş Filtresi Özellikleri

Pompa emiş bağlantısına bağlanan, polietilen muhafazasına sahip 50 mesh geçirgenlikte paslanmaz çelik filtresi ile su yüzeyinin 10 cm- 15 cm altındaki suyu emen, yağmur suyunun düzenli şekilde biriktirilme imkanı veren, pompaların aşınmasını engelleyen, sistemde kullanılan vanaların tıkanmasını önleyen, tüm dalgıç ve hidrofor pompalara uyarlanan ve suyun en duru çamursuz olarak iletilmesini sağlayan bir filtre sistemidir.

Yüzey Emiş Filtresi Çeşitleri

    Bağlantı çapı (D) DN 32 (1 14 inç ), Çap (A) 10,5 cm ve Yükseklik (H) 23,5 cm

    Bağlantı çapı (D) DN 50 (2 inç ), Çap (A) 10,5 cm ve Yükseklik (H) 21 cm şeklindedir.

taslak, dikdörtgen, tasarım içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu

 

Yüzey Emiş Filtresi Çalışma Prensibi

Krom tele sahip bir filtre ve yüzer bir top senkronize çalışır. Sistem halinde gelen bağlantı somununa hortum rakoru yerleştirildikten sonra, krom telli haznenin alt tarafındaki erkek manşona takılır ve hortum kelepçesi yardımıyla sabitlenir. Hortumun diğer ucuna da sistemde kullanılacak dalgıç pompa ya da hidrofor emiş ağzına bağlandıktan sonra hortum kelepçesi ile sabitlenir.

Yüzey emiş filtresi doğrudan hidrofora bağlanacak ise depo emiş ağzına bağlanır. Yandan emişli dalgıç pompa ise direkt bağlanır. Alttan emişli dalgıç pompa ise de akuple parça yardımı ile tek bir noktadan besleme alındıktan sonra bağlantı yapılır. 

Yüzey Emiş Filtresi Temizliği Nasıl Yapılır?

Normal koşullarda filtrenin bakımı yılda bir kez yapılır. Bu bakım aslında görsel bir kontrolden ibaret olmakla birlikte temizlik gerekliyse filtreyi hortum bağlantısından çıkartıp sert kıllı bir fırça yardımıyla temizleyip iyice durulayın. Temizlik için tel fırça kullanılmasını önermiyoruz. Temizlik esnasında filtreye ulaşabilmek için hortum boyu iyi hesaplanmalıdır.

mobilya içeren bir resim

Açıklama otomatik olarak oluşturuldu



 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU