yandex

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

Su Deposu Nasıl Temizlenir?

Endüstri tesislerinde, binalarda, okullarda, hastanelerde, otellerde ve restaurantlarda kullanılan su deposunun temizliği de oldukça önemlidir. Düzenli temizliğin yapılmaması sonucu suyun kirlenmesi ve bunun sonucu hastalıkların artması gözlemlenir. Ana şebekelerdeki su depolarının kirlenmesi ise salgın hastalıkları doğurmaktadır.

Sac depolar içme suyu için zaten uygun olmadığı için kullanılmamalıdır. Korozyon etkisiyle paslanmalar gözlemlenir ve ağır metaller vücuda alınır. Modüler su deposu kullanılacaksa içme suyunda yalnızca 304 kalite krom çelik, 316 kalite krom çelik ve GRP su deposu tercih edilmelidir. Yangın deposu ya da kullanım suyu deposu olarak kullanılacaksa hazır galvaniz (elektro galvaniz) ya da sıcak daldırma galvaniz kullanılabilir. Su deposu temizliği için metal su depolarında dikkat edilmesi gereken tuz ruhu gibi asitli temizlik ürünleri aşındırıcı özelliğinden dolayı kullanılmamalıdır. 

Polietilen depo beyaz ya da açık renkli ise güneş ışığı almayan kapalı yere konulmalıdır. Çünkü plastik su depolarının içerisine güneş ışınlarının girmesi sonucu yosun ve koku oluşur. Bu nedenle çift katmanlı ve 3 katmanlı polietilen depoların tercih edilmesi daha uygun olacaktır. Depo içi temizliği için temiz bir fırça ve çamaşır suyu veya klor kullanılması sonrasında da su depolarının iyice durulanarak temizlenmesi gerekmektedir.

Su Deposu Temizliği İle İlgili Dikkat Edilecek Hususlar:

Depo temizlik için tamamen boşalmalıdır. 

Depo içine ışık girişi sağlanmalıdır. 

Depo içinde bulunan şlam gibi çamurlar fırça yardımıyla temizlenmelidir.

1 birim çamaşır suyu 1 birim deterjan 10 birim temiz su şeklinde karışımla deponun içi iyice yıkanarak mikroorganizma ve bakterilerden arındırılır.

Bir süre beklendikten sonra temiz su ile deterjan kalıntıları bitene kadar bolca yıkanır.

Su deposuna temiz su doldurulur ve kapağı kapatılır.

Temiz su içerisine düzenli olarak eser miktarlarda klor eklenmesi iyi olacaktır.

Suyun tadının, kokusun, renginin değişmesi gibi durumların yaşanmaması için 6 ayda 1 kez depo temizliği düzenli olarak yapılması tavsiye edilmektedir.

Temizlik esnasında contalardaki yorulmalar, su deposunun giriş- çıkış maşonlarının ve vanalarının kontrolleri de sağlanmalıdır.



 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU