yandex

Su Deposu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Su Deposu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Santaş Suya Dair Tüm Çözümler

Bize neden ihtiyaç duyarsınız?

Çünkü, sulama ihtiyaçlarınıza uygun tüm çözümler için Santaş sizlere hizmet vermektedir.

Hizmet verdiğimiz sektörler hangileridir?

Aslında su, temel bir ihtiyacımız olduğu için sularımızı depolamaya ihtiyaç duyarız. Bu nedenle su deposu ihtiyacı olan herkese hizmet vermekteyiz.

Su deposu ihtiyacı olan başlıca sektörler;

  • Ev sahipleri
  • Bağ, bahçe sahipleri
  • Otel, hotel ve motel gibi konaklama hizmeti verenler
  • Cafe ve Restaurantlar
  • Hastaneler
  • Okullar
  • Tarımsal arazi sahipleri
  • Bankalar
  • Alışveriş merkezleri
  • Şalgam, süt, zeytinyağı, bal vb. gıda işletmecileri
  • Sanayi kuruluşları
  • Küçükbaş, büyükbaş gibi besi çiftlikleri
  • Tavuk kümesleri
  • Fabrikalar
  • Endüstriyel hizmet veren işletmeler
  • Su olmayan bölgelerde taşıma su ile sulama yapmak isteyenler

Suya Dair Tüm Çözümler derken neyi kastediyoruz?

  1. Polietilen Su Depoları

2. Şişme Su Depoları (Esnek su tankları)

3. Modüler Su Depoları

4. GRP Su Depoları

5. Kompozit Su Depoları

6. Tarımsal Sulama Havuzları

Altı farklı yöntemden bahsediyoruz peki bunların ayrımları neler? Müşterilerimiz su deposu almak için hangisini tercih etmelidir?

Su depolama sistemlerinden müşterimizin hangisine ihtiyacının olduğunun net bir şekilde öğrendikten ve alternatif sulama sistemi seçenekleri sunup bütün detayları anlattıktan sonra seçimi müşterilerimize bırakmaktayız.

Her teknolojinin her ürünün farklı bir hammaddesi ve kendine has bir özelliği bulunmaktadır. Burada önemli olan sizin satın alacağınız su deposu ile ne yapmak istediğinizdir. Yani şöyle sıralayabiliriz;

Öncelikle kaç litre su deposuna ihtiyacınız olduğunun seçimi

Alacağınız su deposunun kullanım alanı seçimi size nerede hizmet verecek

Su deposunu kullanacağınız yerin ölçüsünün belirlenmesi ve buna göre örneğin kapı vs. varsa bunların belirlenmesi

Su deposunun türünün seçimi yani modüler sistem mi isteniyor, yoksa tek kalıp mı olması isteniyor gibi

Bunlar sorular netleştikten sonra su deposuna karar veriyorsunuz.

Su Depolarının kapasitesi arttırılabilir mi?

Elbette polietilen su depolarımızı tercih ettiniz. Polietilen su depolarımız 40 tona kadardır. Belirttiğimiz tonajdan sonra ancak birbirine bağlantı yaparak daha fazla su ihtiyacınızı depolayabilirsiniz. Örnek vermemiz gerekirse 100 ton suya ihtiyacınız olduğunu varsayalım. 5 adet 20 ton su deposu tercih ederek ve birbirine bağlantı yaparak 100 ton kapasiteli polietilen su deposu elde edebilirsiniz.

Modüler su deposu tercih etmeniz durumunda örnek verecek olursak 500 tonluk su deposu aldınız. Ancak 2 yıl sonra bu kapasiteyi arttırma gereği duydunuz. Bu durumda 5000 tona kadar sonradan da kapasiteyi arttırabiliriz.

GRP su deposu tercih etmeniz durumunda örnek verecek olursak 2500 tonluk bir su deposu aldınız. Ancak sonradan suyunuz yetersiz geldi. Bu durumda 10 bin tona kadar su depolama kapasitesini arttırabileceğimizi söyleyebiliriz.

Seçeceğimiz su deposu damlama sulama sistemine uygun mudur?

Elbette sulama çözümlerimizden hangisini seçerseniz seçin damlama sulama sistemlerine uygundur.

Su depolarınız ile yağmur suyu toplayabilir miyiz?

Evet. Seçeceğiniz tüm yöntem depolama sistemlerimizde yağmur suyu toplayabilir ve sulama yapabilirsiniz. Yaprak ve tıkanma problemleri için de satın alma sonrası önerilerimiz ile ilgili satış ekibimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Su depolarınız ile taşıma yapabilir miyiz?

Taşıma esnasında ürün çeperlerine sürekli bir su çarpması gerçekleşmektedir. Bu çarpma aracın hızına, yolun engebesine, zemin şartlarına (asfalt, stabilize yol gibi) bağlı olarak ve suyun ne sıklıkla taşındığına (günde 5 kez, ayda 5 kez ya da yılda 5 kez gibi) göre değişmektedir.

Eğer su deponuzu taşımada kullanacaksanız lütfen satış ekibimize mutlaka belirtiniz. Bu doğrultuda Santaş, taşımada kulllanmanız için alternatif olan su depolama yöntemlerini size sunacaktır.

Size kaç litre su ihtiyacımız var denildiğinde nasıl cevap veriyorsunuz?

Eğer sorulan sektör müstakil ev, apartman, restoran gibi ise günlük su ihtiyacına göre tablomuz var ona göre bir insanın tüketebileceği ortalama su miktarını söyleyip öneri sunabiliyoruz. Fakat tarımsal arazi sulamalarında her bitkinin ihtiyacı olan su miktarı bitkiden bitkiye, toprağın yapısı, kö derinliği, ağaç sıklığı, dikimdeki ihtiyacı, mevsimsel sulama ihtiyacı, bulunduğu bölgenin aldığı ortalama yağış miktarları gibi sulama suyu gereksinimleri birbirinden farklı olduğundan işin uzmanına danışılmasını önermekteyiz.

Su depolarınızı hangi amaçlar için kullanabiliriz?

  • İçme suyu deposu
  • Kullanım suyu deposu
  • Yangın su deposu olarak kullanabilirsiniz.

Su depolarınızı nasıl bir zeminde kullanmalıyız?

Su depolarının kullanım ömrünü etkileyen en önemli faktör bulunduğu zemin şartları olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle en sağlıklı ve uzun ömürlü kullanım için düz beton zemin üzerinde su depolarınızı kullanabilirsiniz.

Platform üzerine koyup cazibeli eğim ile sulama yapmak için su deponuzu kullanmak istiyorum uygun mudur?

Elbette su depolarımızı bir demir platform üzerinde kullanabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz en önemli şart yapılan ızgaralar üzerine kaç tonluk su deposu koyacağınızı kararlaştırdıktan sonra bunu taşıyacak şekilde statik yük hesabı yaptırarak platform yaptırmanızdır. İkinci önemli şart ise ızgara ayakların üzerine düz ve eğilmeyecek kalınlıkta sac koyarak düz zemin elde etmenizdir.

Su Depolarınızın altındaki çıkış neden biraz yukarıda duruyor?

Gelen şebeke suyunuzun ya da kuyu sularınızın temizliğini bilmediğimiz ve her bölgede değişkenlik gösterdiği için tabana çöken tortu olur ise tesisata akmaması için çıkış maşon ağzı su depolarımızın tabanından yaklaşık 10 cm yüksektedir. Deponuzun içerisinde biriken tortu olması durumunda 6 ayda bir kontrol edilerek temizlenmelidir.

Su depolarınızda yosunlaşma/ alg üremesi oluyor mu?

Su depolarımızın içerisine güneş ışığı giremediğinden dolayı yosunlaşma olmamaktadır.

Su depomuza gelen bağlantı boruları önemli midir?

Elbette su deponuza gelen bağlantı borularının çeşit ve yapısını unutmamanız gerektiğini söylemeliyiz. Güneş geçirmeyen bir yapıda ve koyu renk olmasını tercih etmelisiniz.

Polietilen su depolarında yosunlaşma olduğunu duymuştum doğru mu?

Genelde polietilen su deposu satmayanların çıkardığı kulaktan duyma bir durumdur. Şöyle ki bizim su depolarımız genelde çift katmanlı, üç katmanlı ve dört katmanlı şekildedir. Dolayısıyla güneş ışınlarının deponuzun içeri girme durumu olmadığından su deponuzda yosunlanma durumu olmayacaktır.

Ancak tek katmanlı ve beyaz renk polietilen depo tercih etmeniz durumunda deponuz güneş ışığını geçireceğinden dolayı yosunlaşma olabilir. Tek katmanlı depo satın almanız durumunda güneş görmeyecek şekilde korursanız da yine yosunlaşma olmayacaktır.

Daha detaylı bilgi almak isterseniz Santaş satış ekibimiz, sizlere memnuniyetle su deponuzu alma konusunda yardımcı olacaktır.

Depomda kuyu suyu kullanacağım bir sorun yaşar mıyım?

Hayır sorun yaşamazsınız hangi depolama yöntemimizi seçerseniz seçin su depolarımızda kuyu suyu saklayabilirsiniz. Fakat kuyu suyu arıtılmadığından yani organik olmasından dolayı suyun kimyasal yapısı gereği organik kirlilik olabilir bu nedenle algler üreyebilmekte yani yosunlaşma doğal karşılanabilir.

Su depomu sürekli kullanmak bir sorun oluşturur mu?

Hayır. Aksine düzenli temizliği yapılan bir su deposundaki su şebeke suyundan daha sağlıklı ve güvenli olacaktır. Çünkü dinlenmiş ve ağır metaller bir miktar da olsa dibe çökmüş olacaktır.

Depolarınızı mazot için kullanabilir miyiz?

Mazotun yoğunluğu genelde 0,80 dir. Bu nedenle depolarımız 1,00 yoğunluğa göre üretildiğinden içerisine mazot konulmasında herhangi bir sorun oluşturmadığından kullanılması uygundur. Fakat diğer yoğunluklardaki ürün ve kimyasallar için lütfen SANTAŞ satış ekibimizden destek alınız

Depolarınızı kimyasal madde depolamak için kullanabilir miyiz?

Su depolarımız ilgili litreye göre standart yoğunluk ve kalınlığa uygun olarak üretildiğinden dolayı her kimyasal maddenin yoğunluğu ve asidik, bazik özelliği, aşındırma özelliği birbirinden farklı olması sebebiyle özel üretim yapılmaktadır. Kimyasal maddenin özelliğini SANTAŞ satış ekibimiz ile paylaşarak destek alınız.

Depolarınızı üretim tankı olarak kullanabilir miyiz?

Su depolarımız ilgili litreye göre standart yoğunluk ve kalınlığa uygun olarak üretildiğinden dolayı her kimyasal maddenin yoğunluğu ve asidik, bazik özelliği, aşındırma özelliği birbirinden farklı olması sebebiyle özel üretim yapılmaktadır. Kimyasal maddenin özelliğini, ihtiyacınız olan polietilen konik deponun üretim kapasitesini, karıştırıcının özelliğini, karıştırıcının dakikadaki devir hızını SANTAŞ satış ekibimiz ile paylaşarak destek alınız.



 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU