Isı İzolasyonu

You are here:

Genelde konutlarda yaşanan ısı kayıpları şemada canandırılmıştır. Duvarlardaki kayıplar %15-%25 olmasına karşın taşıyıcı sistemlerdeki kayıplar da eklendiğinde (kolon, kiriş,perde) birleştiğinde %35- %40 lara ulaştığı gözlemlenmiştir. Binaların farklı elemanlarının birleşim noktalarında yani duvar, perde ve betonarme-tuğla gibi noktalardan ısı kayıpları olur. Karşılaşılan bu duruma ısı köprüsü denilmektedir. Ortamdaki buhar, havanın da soğumasıyla ısı köprüsüne maruz kalan yapı elemanlarında yoğuşması nedeniyle küf oluşumu gözlenir. Oksijen kalitesini ve yaşam konforunu olumsuz etkileyen bu faktör yapının ömrünü de kısaltmış olur.

İnsanların konforlu bir yaşam sürebilmeleri; 20-22°C sıcaklık ve yüzde 50 bağıl nem değerine sahip olan ortamlarda mümkün olabilir. Kış aylarında dış ortam sıcaklıkları 20°C’nin oldukça altında seyreder. Yaz aylarında ise hava sıcaklıkları 20°C’nin oldukça üstündedir. Isıl enerji; yüksek sıcaklıklı ortamdan düşük sıcaklıklı ortama transfer olur. Bu nedenle yapılarda; kışın enerji kayıpları, yazın ise istenmeyen enerji kazançları meydana gelir.

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “ısı yalıtımı” denir.

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “ısı yalıtımı” denir. Teknik olarak, ısı yalıtımı, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasında ısı geçisini azaltmak için uygulanır.

Isı yalıtımı yaparak binanın ömrünü uzatmak, kullanıcıya sağlıklı, konforlu mekanlar sunabilmek ve bina kullanım aşamasında yakıt ve soğutma giderlerinde büyük kazanım sağlamak mümkündür.

Binaların ısıtılması amacıyla büyük oranda fosil yakıtlar kullanılır. Fosil yakıtların yakılması sonucu yanma ürünü olarak açığa çıkan gazlar, hava kirliligine ve küresel ısınmaya neden olur. Isı yalıtımı uygulamaları ile konfor koşullarının oluşturulmasında kullanılan enerji miktarının azalması, küresel ısınma ve hava kirliliginin artmasını önler. Yapılarda kurallara uygun sekilde gerçekleştirilen ısı yalıtımının bireyler ve ülkeler açısından pek çok yararı vardır. Bunların en önemlisi ısı yalıtımının enerji tasarrufuna olan katkısıdır.

İnsanların yaşam kalitesinden ve konforundan ödün vermeden, enerji tasarrufu sağlamak için alınabilecek üç önlem vardır. Bunlar, yüksek verimli cihazların kullanılması, otomasyon sistemleri ve ısı yalıtımıdır. Bu üç önlem arasında ilk sırayı ise ısı yalıtımı alır. Etkin bir ısı yalıtımının yapılmadığı binalarda, enerji tüketimi çok fazladır. Hesaplamalar, etkin bir ısı yalıtımı yapılan yapılarda ortalama yüzde 50 enerji tasarruf edilebilecegini ortaya koyuyor. Enerjinin verimli kullanılmaması, çevre kirliliğine neden olurken doğal yaşamı da olumsuz etkiliyor.

Isı Yalıtımının Avantajları

1. Sürdürülebilir enerji tasarrufu

2. Enerji Kimlik Belgesi için gerekli değerlerin alınması

3. Isıl perfonmansın artması

4. Uzun ömürlü bir yalıtım 

5. Hava sızdırmazlığı ile yakıt tasarrufu

6. Fazla su buharı oluşumunda bina nefes alabilirliği

7. Konforlu yaşam alanı imkanı

8. Küf oluşumunu engeller

9. Daha sağlıklı solunum imkanı sağlar

Sıkça Sorulan Sorular

En iyi ısı yalıtımı nasıl yapılır?

Isı yalıtımı yaparak binanın ömrünü uzatmak, kullanıcıya sağlıklı, konforlu mekanlar sunabilmek ve bina kullanım aşamasında yakıt ve soğutma giderlerinde büyük kazanım sağlamak mümkündür.

Isı yalıtımı nedir ne için kullanılır?

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “ısı yalıtımı” denir. Teknik olarak, ısı yalıtımı, farklı sıcaklıktaki iki ortam arasında ısı geçisini azaltmak için uygulanır.

Isı yalıtımı faydalı mı?

Isı yalıtımı uygulamaları ile konfor koşullarının oluşturulmasında kullanılan enerji miktarının azalması, küresel ısınma ve hava kirliliginin artmasını önler. Yapılarda kurallara uygun sekilde gerçekleştirilen ısı yalıtımının bireyler ve ülkeler açısından pek çok yararı vardır. Bunların en önemlisi ısı yalıtımının enerji tasarrufuna olan katkısıdır.

Isı İzolasyonu fiyat bilgisi için 0850 532 72 15 numaralı telefondan bizi arayabilir veya formu doldurursanız, sizi arayabiliriz.