yandex

PVC membran

PVC membran

PVC Membran Ne İşe Yarar?

Su ıslah çalışmalarında yalıtım için kullanılan bir membran türüdür. Bina temellerine gelen suların engellenmesi, açık teraslarda dışardan gelebilecek yağmur sularının engellenmesinde ve su toplama havuz ve gölet uygulamalarında suların depolanması amacıyla kullanılmaktadır.

PVC Membran Türleri; 

 
PVC, amorf plastiklerin başında gelir. Yani kristalleşme yoktur. Bu nedenle tamamen şeffaf bir yapıdadır. Bu sayede plastik katkılar, PVC’nin yapısına homojen bir şekilde nüfuz edip, PVC ile entegre olabilmektedir.Bu katkılar ile PVC’in özellikleri farklı şekillerde kombine edilebilir. Bu sayede birçok alanda kullanılabilmektedir. Uzun ömürlü, atmosferik şartlara karşı dayanıklı ve sağlam olması nedeniyle dünyadaki PVC’nin yarıdan fazlası inşaat sektöründe kullanılmaktadır. Uygun katkıların seçimiyle PVC 180-200 C’lerde ayrıştırılmadan işlenebilir. Bu plastik alaşımının şekil değişimleri alçak ısı derecelerinde mümkündür. Bu tip işlemlerde ham maddeler birleştirilir.Bu sayede borular, hortumlar, profiller, folyo ve plakalar ekstrüde edilir. Teller kaplanır, yalıtımlı kılavuz rayları silindirik şekle getirilir, hazır parçalar püskürtülerek dökülür ve içi boş gövdeler üfürülerek oluşturulur. 

PVC geomembran su yalıtım sentetik örtüsü, başta PVC olmak üzere, stabilizan, plasfiliyan ve boyar maddelerle elde edilen karışımların extruder yöntemi ile eritilip homojen olarak şekillendirilmesi yöntemiyle imal edilen, donatılı ya da donatısız olarak üretilebilen, sentetik geomembran su yalıtım örtüsüdür. Günümüz teknolojisindeki gelişmeler, doğrultusunda mükemmel denebilecek bir seviyeye ulaşan PVC su yalıtım membranları birçok detayda kusursuz bir su yalıtımı için tek kat olarak uygulanabilen ideal bir su yalıtım malzemesidir

PVC geomembranlar, çeşitli kalınlıklarda (1-1,2-1,5-1,8-2,0-2,5-3,0 mm) çeşitli renklerde, tek renk veya çift renk olarak, ayrıca sinyal tabakalı (bir yüzü ince sarı tabakalı) olarak üretilmektedir. Özellikle aşındırıcı özelliğe sahip olan maddelerde, betonun korozyonlara, asitlere, alkalilere, tuzlara, gazlara ve diğer kimyasal solüsyonlara maruz kalan yüzeyleri korur. Su yalıtım ve izolasyon malzemesi olarak kullanılmaktadır.

PVC geomembranlar aynı zamanda su sızdırmazlık, delinme dayanımı, dolu yağışına dayanım, rüzgâr kaldırma dayanımı gibi birçok endüstri performans standartlarını karşılamakta ve hatta bu değerlerin üzerinde performans sergilemektedir. Örneğin; çatılarda gölleşen yağmur suyu ve hava kirliliği, kuş pisliği asit yağmuru, gibi birçok tehdide karşı dayanıklılık göstermektedir.

PVC Membran Farklılıkları Nelerdir?

Kalınlık; 1 mm, 1,2 mm, 1,5 mm ve 2 mm olarak tercih edilen membran özel talepteki miktara göre 2,5 mm ve 3 mm kalınlıklarda da tercih edilebilir.

Tür; İki PVC arasında karbon donatı ipliklerin bulunması ya da bulunmaması yani homojen olması ile ilgilidir.

Ultraviyole katkısı; Güneşin zararlı etkilerine karşı dayanıklı olması ya da katkı maddesiz yani UV’ siz olmasıdır.

Kullanım yeri; Temel ve perde uygulama sahaları, tarımsal sulama havuzları, içme suları, kimyasal havuzları, balık yetiştiriciliği, sulama kanallarında, açık teras veya kapalı teraslarda ve tünellerde uygulanmasına göre seçilir.

PVC Membran Nasıl Kullanılır?

PVC membranlar genellikle 2,10m x 20 m ya da 2,10m x 25 m şeklinde ancak serbest boylarda talebe göre de üretilebilir. Bu her bir panel enlerinden ve boylarından birleştirilerek kaynatılır. Uygulama sahasında açılan geomembranlar el kaynak makinası ya da otomatik ısı robotları ile PVC lerin her bir kanadı en az beşer santimetre (cm) birbirleri üzerine bindirilerek kaynak uygulaması yapılır.

PVC Membran Seçiminde ve Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Uygulanacak yere göre doğru kalınlık belirlenmelidir.
  • Havuz uygulamalarında ilgili tonaj (basınç) ve yükseklik oldukça önemlidir.
  • Açık teras uygulamalarında ve perde beton duvarların izolasyonunda üzerinin geotekstil keçe, drenaj levhası , XPS ile uygulama yerine göre kapanması önerilmektedir.
  • PVC membran panelleri kaynak birleşim yerlerinin kontrol edilmesi gereklidir.
  • PVC membran dış ortam şartlarında kullanılacaksa ya üzerinin kapatılması (serbest çakıl, yeşil çatı uygulamaları vb.) ya da UV dayanımına sahip olmalıdır.
  • PVC membran açık teras uygulamalarında kullanılacak ise UV dayanımı olması ve ilaveten donatılı olması gerekmektedir. Üzeri kapanacak olan uygulama alanlarında ise UV’siz ya da donatısız olarak da tercih edilebilir.

PVC Membran Nasıl Uygulanır?

  1. Yöntem; 600-700 °C kuru hava veren ısı el kaynak makinaları ile kaynaklanabilir. Makinada derece ayarı yapılabilir. Manuel işçilik ile uygulanır.
  2. Yöntem; Değişken ağız uç kanalları ile uygulanacak ürüne özel yarı otomatik ya da otomatik kuru hava veren ısı kaynak robotu ile uygulama yapılmaktadır. Bu makinalarda ısı derece ve hız ayarı da ayarlanabilir.

PVC membran uygulamasından sonra talep edilmesi halinde basınçlı hava testi yapılabilir.

PVC Membran Nerelerde Kullanılır?

  • Betonarme teras çatılar 
  • Hafif metal çatılar
  • Bahçe teraslar
  • Otoparklar
  • Temel ve perde uygulamaları
  • Zemin döşemeleri
  • Islak hacimlerde
  • Sulama kanallarında
  • Suni gölet kaplamalarında
  • Dekoratif süs havuz kaplamalarında
  • İçme suyu depolarında
  • Yangın suyu depolarında
  • Çatı yağmur suyu oluklarında
  • Kullanım suyu depolarında 

PVC membran kullanımları yaygındır.

 
 
PVC membran
PVC membran fiyatları hakkında detaylı bilgi için 0850 532 72 15 bizi arayabilirsiniz ya da bu formu doldurmanız durumunda biz sizi arayabiliriz
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU