yandex

Bodrum Katları Su İzolasyonu

Bodrum Katları Su İzolasyonu
Perde beton veya örme duvar olarak inşa edilmiş bodrum katlarında, bina inşaatı esnasında gerçekleştirilmemiş ya da hatalı veya eksik yapılmış yalıtım uygulaması sebebiyle zamanla duvar ve zeminlerde rutubet ve hatta su sızdırma problemleri oluşabilir.
 
Kış aylarında su seviyesinin yükselmesi ve yağmur mevsiminde artacak problem, demir donatıların korozyonu, yüzeylerdeki boya ve diğer kaplamaların kabarmasına sebep olmakla birlikte, özellikle sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurur.
Bu durumda öncelikle pozitif yönde su izolasyonu yapılabiliyorsa bu yönde, yapılamıyorsa bodrum duvar ve zeminlerinde negatif basınca dayanıklı su yalıtımının uygulaması ile önlenmelidir.  

Negatif Su İzolasyonunda Kullanılacak Yöntemler

Kristalize Ani Su Durdurucu (Water Stop)

Betonun içine nüfuz eden, nemli yüzeylerde uygulanabilen betonu ve donatıyı suyun korozif etkilerinden korumayı sağlayan, karbonik frenleme özelliğine sahip, yüksek hidrostatik basınca dayanıklı, çatlak ve boşluklardan sızan suların kesilmesi amacıyla dikey ve yatay olarak uygulanan devamlı aktif kalabilen su yalıtım malzemesidir.

Dıştan ve içten uygulamalarda temellerin, bodrumların, asansör boşluk ve çukurlarının, istinat duvarlarının su yalıtımında kullanılan kristalize su yalıtım malzemesi kullanılır.

Betonu suyun zararlı etkilerine karşı korur. Hidratasyon sürecini yavaşlatır ve rötre çatlağı oluşumunu azaltır.

Su ile karıştırılarak hazırlanan karışım uygulandığı beton yapıdaki serbest kireç partikülleriyle tepkimeye girerek kristal üretir ve beton yapısına nüfus ederek su yalıtımını sağlar.

İçme suyu depolarının, su depolarının, su arıtma tesislerinin, garajların, tünellerin, metroların su yalıtımında kullanılır.

Havuzlarda dıştan, bina cephelerinde, temel altı su yalıtımında kullanılmaktadır.

Enjeksiyon

Yapıların çoğunda planlama veya uygulama aşamasında su yalıtımında yapılan hatalar sonucunda gerek toprak altı gerekse toprak üstü beton yapı elemanlarında su sızıntıları oluşmaktadır. Su sızdıran boşluk ve çatlaklar, nemlenen zemin ve yüzeyler, su geçiren derzler gibi sorunlara neden olur. Bu sorunların çözümü ise iyi planlama, doğru malzeme seçimi ve uzman uygulama deneyimi gerektirir. Yapı elemanlarının özellikleri, ölçüleri, hasar durumu, sudan etkilenme şekli ve diğer özel durumlara göre enjeksiyon yöntemi ile su yalıtımı yapılması ile sağlanır.

Islak veya su taşıyıcı kayaların zemin ve yüzey sağlamlaştırılması

Zemin, duvar, perde veya kuyu duvarlarındaki sızıntı, çatlak, boşlukların kapatılarak su yalıtımının sağlanması

Tünel ve kanal gibi yapılarının onarımında

Betonarme yapılardaki kolon, kiriş ve perde çatlak güçlendirilmesinde

Asansör kuyularında su sızdırmazlığının sağlanmasında kullanılır

Enjeksiyon Reçine

Yeraltı yapılarındaki taşıyıcı bölgelerin, özellikle de yüksek basınçlı suya karşı su izolasyonun yapılarak sağlamlaştırılması için çok hızlı priz alan poliüretan enjeksiyon malzemesidir.

Enjeksiyon Jel

Nemli ve ıslak ortamlarda uygulanabilen, yüksek reaktif ve geri dönüşümlü şişme kapasitesine sahip, donma ve kimyasal dayanıma özelliğinde , korozif olmayan çatlak, boşluk ve derz gibi tüm yapıların yapısal olarak onarımı ve güvenli olarak su yalıtımlı hale gelebilmesi için uygulanan stabilize akrilik jel enjeksiyon reçine malzemesidir.

Sıkça Sorulan Sorular

Bodrum kat su yalıtımı nasıl yapılır?

Kış aylarında su seviyesinin yükselmesi ve yağmur mevsiminde artacak problem, demir donatıların korozyonu, yüzeylerdeki boya ve diğer kaplamaların kabarmasına sebep olmakla birlikte, özellikle sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurur. Bu durumda öncelikle pozitif yönde su izolasyonu yapılabiliyorsa bu yönde, yapılamıyorsa bodrum duvar ve zeminlerinde negatif basınca dayanıklı su yalıtımının uygulaması ile önlenmelidir.

Bodrum Katları Su İzolasyonu fiyatları hakkında detaylı bilgi için 0850 532 72 15 bizi arayabilirsiniz ya da bu formu doldurmanız durumunda biz sizi arayabiliriz
 WHATSAPP
 İLETİŞİM FORMU